Hemma i Helsingborg finns helt enkelt inget gott bröd. Det godaste är importerat från Olof Victors och det räknas inte. Annars stavas allt bröd,
b-a-k-e o-f-f. Eller vanligt svenskt dussinbageri.
Nu finns det säkert de som inte håller med mig. Låt mig då förklara. Jag vill ha ett bröd som smakar utomlands. Det ska inte bli torrt innan kvällen är kommen, ej innehålla socker eller sirap så det smakas, inte vara rullat i en massa fåniga frön.
Ett svenskt bröd från bageri blir en seg oaptitlig klump när det läggs i en plastpåse över natten. Om det istället läggs i en papperspåse är det en stor skorpa när nästa dag ljusnar. Ett bröd från ett franskt bageri är nästan lika gott dagen efter. Ibland till och med godare. Det är i alla fall min åsikt. Nu har jag fått mitt lystmäte. Min hunger är inte helt stillad men jag klarar mig ett tag i alla fall.
Frulle på Petite France. Vilken yoghurt, vilket bröd..
Levain från Petite France
Smörgåsar av Levain med rucola, pastrami, brie, harissa och soltorkad tomat, blev god lunch "hemma". Prinsesstårta från Xoco till dessert. Brödet räckte även till kvällsmacka och frukost dagen efter. Så smaskigt. Tack Pia för tipsen!
Smörgåsar av Levain med rucola, pastrami, brie, harissa och soltorkad tomat, blev god lunch "hemma". Prinsesstårta från Xoco till dessert. Brödet räckte även till kvällsmacka och frukost dagen efter. Så smaskigt. Tack Pia för tipsen!
3 kommentarer:
Oj, har ni redan hunnit med allt det där!
Men på det höll vi oss mätta hela dagen igår. Vi åt bara en varm korv på stående fot före bion :)
Hej,
Tack för en fin blogg. Kan inte hålla med dig dock att det inte finns gott bröd i Helsingborg. Har du testat Chateau Foret på Södra Storgatan? Underbart gott!
Hälsningar,
Angela
Skicka en kommentar