lördag 15 augusti 2009

Chokladmousse


Det fanns en tid då chokladmousse var ett stående inslag på restaurangernas menyer. Sedan blev det ute.

Men jag tycker att det är dags att återupptäcka den här enkla och goda desserten. I synnerhet nu när vi kan laga gott kaffe även hemma.

Moussen kan smaksättas lite som man vill. Jag använde Frangelico, hasselnötslikör men det går lika bra med exempelvis Kaluha, Cointreau, Crème de menthe, Xanté, Konjak.. Ta vad du har hemma eller det du gillar mest. Eller inget alls.

Mousse de chocolate 4-5 portioner

150 g mörk blockchoklad(eller ljus eller 50/50)
2-4 msk likör
2 äggulor
2,5 dl vispgrädde

Smält chokladen. Tillsätt likör efter smak. Rör noga. Tillsätt äggulorna och tillsist den lättvispade grädden. Slå upp i portionsglas och ställ i kylen några timmar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu är vi mätta - tack för en underbarn middag! Y olch M