Den här typen av paj finns det många recept på. Jag är däremot så trött på vanlig digestivebotten, som blir blöt och kletig, och gör på det här viset i stället. Lite mer jobb men mycket godare.
Deg:
6 digestivekex
1,5 dl vetemjöl
100 g smör
Kör kexen i matberedare. Blanda ner smör och mjöl. Kör till en deg. Tryck ut degen i en pajform eller form med löstagbar kant. Baka ca 10 minuter i 225 graders ugn. Låt kallna helt.
Fyllning:
250 g hallon
1 dl florsocker
250 g mascarpone
2 dl grädde
0,5 vaniljstång
3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde och urskrapad vaniljstång. Tillsätt gelatinet till den vama grädden. Ställ åt sidan och ta upp vaniljstången. Mixa hallon och socker. Blanda i mascarponen och tillsist den avsvalnade grädden. När allt är ordentligt blandat är det dags att hälla hela rasket i pajformen. Plasta in och låt stå i kylen, helst tills nästa dag. Eller åtminstone 8 timmar. Garnera med färska bär vid serveringen.
3 kommentarer:
Som sagt, blir alltid sugen på dina efterrätter!
Ja du har sagt det några gånger nu :)
Det här låter som något helt i min stil, ser mycket gott ut!
Skicka en kommentar