onsdag 5 augusti 2009

Hallonmoussepaj med mascarpone


Den här typen av paj finns det många recept på. Jag är däremot så trött på vanlig digestivebotten, som blir blöt och kletig, och gör på det här viset i stället. Lite mer jobb men mycket godare.

Deg:

6 digestivekex
1,5 dl vetemjöl
100 g smör

Kör kexen i matberedare. Blanda ner smör och mjöl. Kör till en deg. Tryck ut degen i en pajform eller form med löstagbar kant. Baka ca 10 minuter i 225 graders ugn. Låt kallna helt.

Fyllning:

250 g hallon
1 dl florsocker
250 g mascarpone
2 dl grädde
0,5 vaniljstång
3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde och urskrapad vaniljstång. Tillsätt gelatinet till den vama grädden. Ställ åt sidan och ta upp vaniljstången. Mixa hallon och socker. Blanda i mascarponen och tillsist den avsvalnade grädden. När allt är ordentligt blandat är det dags att hälla hela rasket i pajformen. Plasta in och låt stå i kylen, helst tills nästa dag. Eller åtminstone 8 timmar. Garnera med färska bär vid serveringen.

3 kommentarer:

Bendel sa...

Som sagt, blir alltid sugen på dina efterrätter!

Anna-Eva sa...

Ja du har sagt det några gånger nu :)

Cutecakes-Paulina sa...

Det här låter som något helt i min stil, ser mycket gott ut!