Helgen tog slut innan den hade hunnit börja, känns det som, men det är inte ledigheten jag saknar, utan maken. Ledig är jag nämligen redan i morgon igen. Idag hade jag med mig min goda kaka till jobbet och bjöd på. Lite naggad i kanten men det fick de ta. Kan inte äta upp allt jag bakar juuuuh!! Men smaka måste man he, he. Den hade strykande åtgång i alla fall och jag fick en massa beröm. Taaaack!
Kladdkaka
2 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 dl vetemjöl
4 msk kakao
50 g 70% mörk choklad
Smöra och bröa(fast jag använder mandelmjöl eller cocos) en pajform.
Smält smöret i en rymlig kastrull. Rör ner sockret direkt i kastrullen. Tillsätt ett ägg i taget och tillsist mjölet och kakaon och den grovhackade chokladen. Slå upp i formen och baka i 175 grader under ständig koll tills den precis stelnat och en provsticka förbli torr. Ta ut den och låt den vila 10-15 minuter. Under tiden den bakas gör du den ljusa chokladtryffeln.
Ljus chokladtryffel
100 g Marabou mjölkchoklad
0,75 dl vispgrädde
50 g smör
Koka upp grädde och smör. krossa chokladen och låt den smälta i grädden. rör noga så det inte bränns vid! Ställ kastrullen i kallt vattenbad. Rör om då och då. Bred tryffelsmeten över kakan. Toppa med 1 dl rostade,skalade hasselnötter. Ställ kakan i kylen tills den ska serveras. Den vinner på en natt i kylskåpet.
Jag använder de här rostade hasselnötterna som finns i butiker med internationellt sortiment.Såååå goda! Annars är det bra med vita hasselnötter(skalade, tvättade som brukar finnas i lösvikt) men som man får rosta själv i torr stekpanna. Eller så får man rosta vanliga med skal som man gnuggar i en frottéhandduk för att få bort skalet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar