fredag 7 september 2012

Päron med mintchoklad 2012

stans tråkigaste bild


Fredag igen. Fredagar har ju inte samma laddade betydelse när man skiftarbetar, men nu när jag ska ha ledig helg och maken dessutom kommit hem är det ju lite extra härligt!

Till mat idag blev det kebabsallad och ett glas rött på den lokala pizzerian. Helt ok. Det var bara skönt att slippa laga mat. Men sen blev jag godissugen och det går inte för sig förrän nästa helg då jag varit nyttig i 25 dagar och ska på bröllop.Så det blev en kompromiss, en mindre söt dessert..en kula glass hade varit smaskens till detta men nu fick vi nöja oss med vispad grädde.

Så här gjorde jag:

Ta 2 mogna päron, skala dem och ta ur kärnhuset med en tesked. Lägg dem i en ugnsform med den kupiga sidan uppåt. Lägg på ett par smörklickar och ringla över en tesked honung. In i ugn 175 grader tills päronen är genomvarma och riktigt mjuka. Vänd på dem och fyll varje grop med ca 1 msk grovt hackad Marabou Premium 70% Cocoa Mint. Sätt tillbaka in i värmen tills chokladen smält ordentligt. Goooooooott!!!

Inga kommentarer: