fredag 11 maj 2007

Syrénsaft


Försommar på flaska.



Syrénsaft


15 syrénklasar
1 ren citron
25 g citronsyra
1 l vatten
1 kg socker

(1 krm natriumbensoat)


Skölj blommorna, klipp ner klasarna så så mycket kvist som möjligt försvinner. Varva med skivad citron i en rymlig bunke.

Koka upp socker och vatten och rör ner sitronsyran. Slå detta över blommorna. Låt stå svalt 3-4 dygn. Rör om då och då. Sila ifrån blommor och citron. Tillsätt natriumbensoatet. Häll upp på rena glasflaskor och förvara i kylskåp.

7 kommentarer:

Gitto sa...

Åh, lätt att jag ska testa!

Kristina Eriksson sa...

Spännande med syrén!! Kanske testar jag....

Kinna sa...

Det här pratade jag om att göra i helgen, men syrenerna hade inte hunnit slå ut. Definitivt spännande.

Linnéa sa...

Å det här måste absolut testas! Här har de inte slagit ut några syrener riktigt än, men till nästa helg kanske!

Spralligast sa...

Tufft! Syrenerna blommar ju för fullt här i Skåne. Tack för tipset!

Anonym sa...

Kan det vara gott?Ylva

Fredrik sa...

Det blir nog syrénsorbet till helgen. Hoppar över konserveringsmedlen och hoppas det går ändå.