torsdag 31 maj 2007

Kolakakor med choklad


Kolakaka+choklad= gott. Klassisk kaka med ny smak och i nytt format. Ja, ja jag vet, jag HAR dille på mörk choklad.


Kolakakor med choklad (för mig blev det 14 st)

100 g smör
1 dl socker
1 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
25 gram hackad mörk choklad (70%)

Lägg ingredienserna i en bunke och blanda samman dem till en deg.
Rulla ut degen till en tjock rulle. Som till brysselkex, bara lite tjockare. Lägg rullen i frysen en kvart. Skär sedan ½ cm tjocka kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen ca 12 minuter i 175 garder. Låt kakorna svalna på plåten eller låt hela bakplåtspappret glida av på ett bakgaller.

Inga kommentarer: