Försommar på flaska.
Syrénsaft
15 syrénklasar
1 ren citron
1 ren citron
25 g citronsyra
1 l vatten
1 kg socker
(1 krm natriumbensoat)
Skölj blommorna, klipp ner klasarna så så mycket kvist som möjligt försvinner. Varva med skivad citron i en rymlig bunke.
Koka upp socker och vatten och rör ner sitronsyran. Slå detta över blommorna. Låt stå svalt 3-4 dygn. Rör om då och då. Sila ifrån blommor och citron. Tillsätt natriumbensoatet. Häll upp på rena glasflaskor och förvara i kylskåp.
7 kommentarer:
Åh, lätt att jag ska testa!
Spännande med syrén!! Kanske testar jag....
Det här pratade jag om att göra i helgen, men syrenerna hade inte hunnit slå ut. Definitivt spännande.
Å det här måste absolut testas! Här har de inte slagit ut några syrener riktigt än, men till nästa helg kanske!
Tufft! Syrenerna blommar ju för fullt här i Skåne. Tack för tipset!
Kan det vara gott?Ylva
Det blir nog syrénsorbet till helgen. Hoppar över konserveringsmedlen och hoppas det går ändå.
Skicka en kommentar