Så här mysigt hade vi det i söndags. Grillade köttfärsspett, sallad med bönor och fetaost och långjäst bröd. Gott!
Kryddiga köttfärsspett (8st)
500 g nötfärs
1 tsk sambal oelek
½ tsk spiskummin
½ tsk koriander
1 tsk salt
vitlök till den som vill (min man gillar inte vitlök)
Rikligt med hackad persilja
Lägg spetten i blöt före så de inte brinner upp under grillningen. Dela färsen i 8 delar och kläm fast den ordentligt på spetten. Pensla med lite olja. Grilla.
Sallad
Enkel att slänga ihop men god.
½ isbergsallads huvud
2 tomater
½ gurka, skalad och urkärnad
½ rödlök
1 burk bönor ( jag använde stora vita bönor)
1 burk tärnad feta (ja, jag använder fuskfeta!)
1 msk olivolja
2 tsk citronsaft
ev oliver
salt och peppar
Skär tomater och gurka i små kuber. Strimla salladen. Hacka löken och släng ihop salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar