fredag 23 februari 2007

Tosca-mazarinkaka



Det här är en stygg kaka. Den är grymt god, krånglig att göra, oanständigt onyttig och dessutom godast dagen efter! Vågar du prova?

Tosca-mazarinkaka

Mördeg:
100 gram rumsvarmt smör
1 msk socker
3 dl mjöl
1 äggula

Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en låg pajform. Grädda botten i 10 min 200 grader.

50 gram god mörk blockchoklad

Mazarinmassa:
200 gram mandelmassa
50 gram rumsvarmt smör
2 ägg
1 msk mjöl
½ tsk bakpulver

Riv mandelmassan grovt och blanda med smöret. Tillsätt ett ägg i tgaet, mjölet och bakpulvret. Rör smeten slät.

Riv eller hacka chokladen fint och strö ut den på pajskalet. Häll i smeten. Grädda hela kakan 12 min. Ta ut den.

Tosca:
100 gram smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
100 gram skållad mandel eller blandade nötter (jag tog mandel, cashew, pistage idag)

Rosta mandeln lätt i stekpanna. Det blir godare. Hacka den grovt. Blanda sedan alla ingredienser i en gryta och värm tills den tjocknat. Bred ut smeten över kakan och grädda 10-15 min eller tills den fått fin färg.

Nu är den som sagt godast dagen efter, kall. Om du kan hålla dig..jag kunde inte.
Oj, oj Togge, jag kom just på att du inte gillar toscakakor, så synd :)

1 kommentar:

Viktoria Schiöler sa...

En kaka som har allt - jättegod! Jag la till halverade urkärnade bigarråer och 2 bittermandlar i mazarinsmeten. Mums!