torsdag 22 februari 2007

Rouille


En fransk favoritsås, gärna som tillbehör i Buillabaissen. Här tillagad på mitt sätt.


Rouille à la Anna-Eva


1 stor röd paprika
1 stor eller 2 små röda pepparfrukter
1 kokt potatis
½ dl olivolja
2 msk soppspad
1-2 krossade vitlöksklyftor
salt, peppar, färsk timjan


Sätt ugnen på stark grillvärme och släng in paprikan och pepparfrukten. Låt dem bli brända på alla sidor och lägg dem sedan i en plaspåse. Knyt till. När de svalnat är det dags att dra skinnet av paprikan och ta bort kärnorna. Gör det samma med pepparfrukten men var mycket försiktig. Ta bort de flesta av de starka kärnorna. Lägg alla ingredienser utom salt, peppar och timjan i ett djupt kärl och mixa ihop med mixerstav till majonnäsliknande konsistens. Smaka av med salt och peppar och finhackad timjan. Den ska smaka fruktigt av paprika och olivolja och lite pepprig av vitlöken och chilin.

Inga kommentarer: