Jag drömmer om hemgjorda biskvier idag men dessa fettbomber är förbjudna för mig framöver. I höstas hade jag bakdille och då blev det såna här i bland varje vecka. Skäms. Men det är ju så gott, den där lite sega bottnen och den lena smörkrämen i symbios med chokladen. Den som inte behöver tänka på bikinisäsongen kan få receptet:
Biskvibotten:
150 g mandelmassa
½ dl strösocker
1 äggvita
Blanda ihop alla ingredienserna noga och låt så en kvart. Klicka sedan upp på bakplåtspappersklädd plåt och baka i 175 grader 15-20 min. De ska bli torra men inte få för mycket färg.
Smörkräm:
150 gram rumsvarmt smör( kom inte med nåt margarin här inte)
½ dl socker
1 ½ msk vatten
2 äggulor
1 tsk vanillinsocker el dyl
Koka nu ihop socker och vatten och slå detta över äggulorna under konstant vispning. Vispa sedan ner smöret klickvis. Vispa, vispa. Ställ in krämen i kylen för att stelna. Sedan brer du krämen snyggt på biskvierna, så där lite konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning. Tror det brukar gå åt 100 gram god blockchoklad, smält i micron och tillsatt ½ tsk olja för vacker glans. Doppa och låt dem vila i kyl innan du hugger in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar