När jag var barn brukade mamma ofta baka den här kakan, inte bara för att den är god utan också för att den är både snabbt och lätt bakad. Jag kan ju inte låta bli att "lyxa" till den lite bara men den går att baka även utan "lyxet" och är lika god då också. Kakan är godast nybakad så därför brukar jag halvera receptet.
Mammas Kardemummakaka
6 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
2 dl socker
2 tsk stött kardemumma
100 gram smör
2, 5 dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna och finfördela fettet däri. Tillsätt mjölken och blanda till en jämn smet. Slå upp smeten i en smord och bröad form, exempelvis en springform med löstagbar kant.
Kaneltopping
50 gram rumsvarmt smör
2 tsk farinsocker
2 tsk kanel
Blanda i hop och klicka ner här och var ovanpå kakan före bakning. Tryck ner smeten lite. Strö pärlsocker över kakan och baka den 15-20 min i 200 graders ugn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar