Friterade jätteräkor med dipp
10-12 skalade jätteräkor
(Marinad:2 msk olja ,1 tsk citronsaft, 1 tsk sambal oelek, ½ tsk salt, 1 vitlöksklyfta)
1 ägg
vetemjöl
Panko
Olja
Marinera räkorna i olja, vitlök, sambal, salt, citron någon timme.
Dubbelpanera räkorna i först vetemjöl, sen uppvispat ägg tillsatt lite av marinaden och tillsist i Panko. Lättast att panera går det om du slänger ner räkorna och pankon i en plastpåse och ruskar runt. Fritera i olja tills de är gyllenbruna och knapriga. Servera genast!
Dipp
2 msk sweet chili sauce
1 tsk sesamolja
1 tsk soya
1 tsk chinkiangvinäger eller balsamvinäger
Eller doppa i bara sweet chili om ni tycker det är gott, jag tycker det är för sött.
1 kruka romansallad eller romansallad+ valfri salladsmix
1 paket bacon
1 bit parmesanost
2 ägg
2 msk olivolja
2 tsk pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
flingsalt och peppar
1 ciabattabröd rivet i små mumsbitar
Skölj salladen och riv den i lagom mumsbitar, låt den torka ordentligt.
Hyvla 4 snygga skivor parmesanost och lägg åt sidan. Riv därefter 25 gram av den återstående osten. Pricka äggen och lägg dem i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och låt dem sen koka i exakt 2 min. Kyl ned genast i kallt vatten. Dela baconpaketet och knaperstek 4 snygga skivor. Strimla resten och stek knaprigt. Tillsätt lite olja om baconet är för magert. Spara fettet. Tillsätt en rejäl smörklick och stek ciabattan till knapriga krutonger. Skala äggen och mosa dem i en bunke. Tillsätt olja, senap, citron, vitlök, parmesan, lite flingsalt och några drag peppar. Vänd ner salladen och lägg upp på två tallrikar. Fördela baconstrimlorn aock krutongerna på salladen. Garnera med baconskivor och ostskivor. Dra några drag peppar över.
Servera omedelbums!
Jordgubbsmums för två
Jordgubbar
100 gram vit choklad
0,5 dl vispgrädde
Smält chokladen i vispgrädden. Låt kallna i rumstemeratur. Doppa gubbar och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar