fredag 6 april 2007

Sopa Alentejana


En enkel portugisisk bondsoppa som vi ofta lagade efter att vi bott i landet några år. Så här gör jag:


En bunt eller kruka koriander(hacka ca 1 dl)
5 vitlöksklyftor
4 rejäla skivor bondbröd (kantskuret)
4 pocherade ägg
olivolja, salt och peppar
8 dl vatten+ 1 hönsbuljongtärning

Tag fram fyra sopptallrikar och riv eller pressa ner en liten vitlöksklyfta i varje tallrik, 1 msk koriander till varje portion, samt ½ msk god olivolja, salta med flingsalt och peppra från kvarn. Stek brödet gyllenbrunt i lite olivolja och gnid in varje brödskiva med vitlök. Skär brödskivorna i kuber. Koka upp vattnet och buljongtärningen. Vid serveringen; slå 1 dl het buljong i varje tallrik och rör om. Lägg försiktigt på det pocherade ägget. Slå på resten av buljongen och lägg på brödtärningarna. Servera genast.

Inga kommentarer: