En rätt inspirerad av Marockos Tunisens och Algeriets nationalrätt, Couscous, fast mycket enklare. Ett bra alternativ för den som vill äta nyttigare.
Grönsaksragu
½ fänkålsstånd
500 gram vitkål
2 stora morötter
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
5 dl Grönsaksjuice(Friggs)
1 hönsbuljongtärning
2 tsk mortlad hel spiskummin
2 tsk paprikapulver
2-3 tsk salt
½-1 tsk sambal oelek
1 dl gula eller gröna russin
1 liten burk kikärer
1 liten squach
Skär grönsakerna i ganska grova bitar, lite ojämna, det ser trevligare ut på tallriken. Rustikt liksom. Fräs dem i en stekgryta i lite olivolja. Tillsätt övriga ingredienser utom russin ,kikärter och squach. Puttra tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt det sista och koka en stund men låt squachen ha kvar sin spänst.
Lax
4 portionsbitar lax
salt, malen spiskummin, malen koriander
quinoa
Krydda laxbitarna rejält och vänd dem sedan i quinoafrön. Quinoan poppar liksom vid stekningen och ger fisken en spännande smak.
Stek i olivolja och smör
Couscous
3 dl couscous
3 dl vatten
½ tsk salt
saffran eller gurkmeja
En smörklick
Koka upp vatten, salt och lite saffran eller gurkmeja. Slå detta över grynen och låt stå 5 minuter. Rör ner smörklicken. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar