Nu var det dags igen. Gå in till Linda och anmäl ditt bästa recept! Den här omgången är det äpplen som är ingrediensen. När det gäller äpplen är min absoluta favorit genom tiderna vanlig smulpaj. Snabbt och enkelt att göra och alltid lika gott. Jag vill helst ha marsánsås till som man koker, precis som mamma alltid gjort.
Smulpaj med äpple
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
4-5 äpplen
sirap
kanel
Knåda ihop degen med händerna i en bunke. Min smuldeg blir inte jättesmulig utan man får smula den med fingrarna över äpplena sen. Skala och skiva äpplena och lägg i en form. Ringla sirap över så där en 2 msk och så strössla rejält med kanel över. På med degen och baka i ugnen 200 grader ca 20 min. Känn helt enkelt efter om äpplena känns mjuka. Låt svalna.
Smulpaj med äpple
150 g smör
1,5 dl socker
3 dl vetemjöl
4-5 äpplen
sirap
kanel
Knåda ihop degen med händerna i en bunke. Min smuldeg blir inte jättesmulig utan man får smula den med fingrarna över äpplena sen. Skala och skiva äpplena och lägg i en form. Ringla sirap över så där en 2 msk och så strössla rejält med kanel över. På med degen och baka i ugnen 200 grader ca 20 min. Känn helt enkelt efter om äpplena känns mjuka. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar