söndag 29 juli 2007

Pepparkaksbröd





Det är ju rena vintern ute och bara några månader till jul så lite julkänsla kan väl inte vara fel?


Nej, skämt åsido, pepparkakor kan man äta året runt och lite pepparkakskrydda i brödet är bara en kul grej, men gott.





Recept



2 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt

3 dl vetemjöl

2 dl rågsikt

1 dl rågkross

1 dl havregryn

2 msk kockens pepparkakskrydda




Blanda det torra och tillsätt:


4 dl filmjölk

1 dl sirap


Rör ihop och grädda i smord brödform i 175 grader ca 40 min.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag älskar pepparkaka!! Detta verkar gott!

Anonym sa...

nu är brödet inne i ugnen, tack för receptet!

Anna-Eva sa...

Varsågod, hoppas det blev bra.
/Anna-Eva