onsdag 24 januari 2007

Sötstark gryta


Lättgjord köttgryta med många smaker. Riktig vintermat.


Detta behövs till 4 pers


Ca 1 kg grytbitar, märgpipa eller högrev i bitar
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
2 dl chilisås
4 dl vatten
1 buljongtärning
1 kanelstång
1 lagerblad
1,5 tsk salt
1 tsk sambal oelek(kan serveras vid sidan av ifall du vill minska på kryddstyrkan)
0,5 tsk hel spiskummin
1 tsk koriander
1 krm svartpeppar
2 tsk paprikapulver
1 krm kardemumma

Bryn köttet i olja i en stekgryta, tillsätt löken och vitlöken skuren i mindre bitar, chilisås,buljong, vatten och kryddor. Koka grytan på medelvärme tills köttet är mört. Och glöm inte att en sån här gryta nästan är godast dagen efter eller i alla fall ett par timmar efter den är färdig så smakerna hinner falla på plats.

Tillbehör:
Basmatiris
Mango
Casshewnötter
Gyllene russin
Rostad kokos(rosta vanliga kokosflingor en stund i het panna)

Inga kommentarer: