tisdag 30 januari 2007

Falaffel


Ali Babas grill serverar goda kryddade falaffelbullar i libabröd med sallad, persilja,smala salta gurkor, sesamsås och vitlökspasta (om man vill). Det är fasligt gott! Tyvärr har jag inte vägarna förbi så ofta. Då gör jag falaffel hemma i stället, utan sesamsås för den får jag aldrig riktigt till så jag blir nöjd, jag tar youghurtsås istället. Idag slafsade jag i mig bullarna med bara sallad för jag var så hungrig och orkade inte gå och handla. Jag är som vanligt bekväm av mig och använder kikärter på burk.

400 g kikärter från burk
1 rejäl näve storbladig persilja, finhackad
knappt 1 tsk curry
1 tsk mald spiskummin( men rostad och mortlad blir godast)
½ tsk salt
några stänk cayenne
2 msk vetemjöl
2 krm bakpulver
1 vitlöksklyfta (jag river alltid vitlök)
½ msk vatten

Mixa inte röran, då blir den för slät, utan mosa kikärterna för hand eller med potatismosstöt så det blir lite struktur på ärterna. Knåda sedan ihop till en deg. Forma bullar och fritera i olja tills de blir ordentligt guldbruna. Servera i libabröd eller pitabröd med valfria tillbehör eller till varm cous cous sallad eller vad du vill. Gott är det i alla fall. Jag åt upp halva satsen själv. Rodnar.
Tack Lena! Jag är väl en tokstolla, hur kunde jag glömma spiskummin i receptet? Tur jag har uppmärksamma läsare.

4 kommentarer:

Lena sa...

Du glömde spiskummin......kanske för att den var så självklar:o)
Lena

Tania sa...

Åh, tack! Jag älskar falafflar.Ska göra det i morgon tack vare dit trecept :)

lotta franzén sa...

Nice!
Brukar inte besöka Bloggar men din receptblogg ska få en favoritplats! Undrar bara . . . det är en gäst som nämner att du glömt spiskummin men vad jag ser så har du det i receptet. Däremot, koriander. . . .har du plockat bort det ur receptet och lagt till persilja? Själv har jag inte färsk koriander hemma utan tänkte prova med lite på burk och sen få det gröna från just persilja.
Hej och tack // Lotta

Anna-Eva sa...

Jo jag glömde spiskummin men lade till det efteråt när Len apåminde mig. Koriander vill jag inte ha i min falaffel eftersom jag tycker det smakar för starkt, använder hellre persilja.Kul att du gillar min blogg :)