onsdag 17 januari 2007

Trattkantareller!


Jag älskar trattisar, det är den godaste svampen tycker jag. Det finns massor av recept på vad man kan göra med dessa delikatesser. Här kommer ett till:

Trattkantarellsnurror:

Goda som förrätt med sallad, som smårätt eller som tillbehör på en buffé.

Gör en god stuvning på svampen(ca 4 dl färdig stuvning), recept finns i alla kokböcker, använd gräddmjölk. Låt svalna.

Sedan gör du en deg bestående av:

200 g smör
200 g vetemjöl
200 kokt pressad kall potatis

Det är noga med vikten här, alla ingredienser ska vägas om det ska bli rätt. Låt degen vila en timme i kylskåp.
Sedan gör du som med kanelsnurror, kavla ut degen på mjölat bord till en rektangulär kaka. Bred på stuvningen. Rulla i hop och skär 2 cm tjocka skivor som läggs på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn 200 grader ca 15 min.

Inga kommentarer: