Jag älskar trattisar, det är den godaste svampen tycker jag. Det finns massor av recept på vad man kan göra med dessa delikatesser. Här kommer ett till:
Trattkantarellsnurror:
Goda som förrätt med sallad, som smårätt eller som tillbehör på en buffé.
Gör en god stuvning på svampen(ca 4 dl färdig stuvning), recept finns i alla kokböcker, använd gräddmjölk. Låt svalna.
Sedan gör du en deg bestående av:
200 g smör
200 g vetemjöl
200 kokt pressad kall potatis
Det är noga med vikten här, alla ingredienser ska vägas om det ska bli rätt. Låt degen vila en timme i kylskåp.
Sedan gör du som med kanelsnurror, kavla ut degen på mjölat bord till en rektangulär kaka. Bred på stuvningen. Rulla i hop och skär 2 cm tjocka skivor som läggs på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn 200 grader ca 15 min.
Trattkantarellsnurror:
Goda som förrätt med sallad, som smårätt eller som tillbehör på en buffé.
Gör en god stuvning på svampen(ca 4 dl färdig stuvning), recept finns i alla kokböcker, använd gräddmjölk. Låt svalna.
Sedan gör du en deg bestående av:
200 g smör
200 g vetemjöl
200 kokt pressad kall potatis
Det är noga med vikten här, alla ingredienser ska vägas om det ska bli rätt. Låt degen vila en timme i kylskåp.
Sedan gör du som med kanelsnurror, kavla ut degen på mjölat bord till en rektangulär kaka. Bred på stuvningen. Rulla i hop och skär 2 cm tjocka skivor som läggs på plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn 200 grader ca 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar