3-4 kycklingfiléer beroende på hur stora de är
1 förpackning eller burk passerade tomater
1 stoppljus paprika
10 champinjoner
1 stor gul eller röd lök
1 hönsbuljongtärning
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
salt och peppar
Ta fram en stekgryta modell större och gnid in den med 1 -2 tsk olivolja
Skär svampen i fyra delar och skär sedan alla andra ingredienser i ungefär samma storlek
Lägg ner allt skuret efter hand i grytan
Slå på tomaterna och smula i buljongtärningen
Krydda med salt och peppar, koriander och spiskummin
Rör om och ställ på spisen
Låt grytan småputtra ca en halvtimme, smaka av med mer kryddor om det behövs, lite styrka är gott i, t ex sambal oelek
Servera ris och sallad till
3 kommentarer:
Jag skrev precis på min blogg om grejen "stoppljuspaprika". Är det ett känt begrepp? För jag trodde verkligen att jag hade kommit på det och blev asförbannad när jag hörde att det inte var så. Hur länge har du använt det?
Menar du ett helt trafikljus eller bara den röda paprikan? /Christer
Åh jag menar alla tre färgerna :()
Skicka en kommentar