En variant på Moules Frites. För flera år sen var jag i Bryssel och åt fantastiska musslor. Med detta recept har jag nästan lyckats återskapa dessa. Jag hoppar dock över pommes friten som jag tycker är gräsligt. Vill ha gott brytbröd till istället. Gott är det i alla fall.
Det här behövs för ca 4 pers
1 kg blåmusslor
2-3 stjälkar blekselleri
det vita på en purjolök
3 dl grädde
1 dl vitt vin
cayenne, St Maria- Franska Örter
Dela purjon på längden och skär 1,5 cm tjocka skivor, skär lika tjocka skivor selleri. Fräs dessa i olja i en stor gryta. Slå på vitt vin och koka en stund. Slå på grädden och koka i hop till en simmig sås. Krydda med cayenne till lagom hetta och släng i örtkrydda efter smak. Slå därefter i musslorna och koka tills dessa öppnat sig ordentligt. Servera genast med ett gott bröd allternativt pommes frites och majonnäs. Kom ihåg att du måste kasta musslor som inte öppnat sig!
Det här behövs för ca 4 pers
1 kg blåmusslor
2-3 stjälkar blekselleri
det vita på en purjolök
3 dl grädde
1 dl vitt vin
cayenne, St Maria- Franska Örter
Dela purjon på längden och skär 1,5 cm tjocka skivor, skär lika tjocka skivor selleri. Fräs dessa i olja i en stor gryta. Slå på vitt vin och koka en stund. Slå på grädden och koka i hop till en simmig sås. Krydda med cayenne till lagom hetta och släng i örtkrydda efter smak. Slå därefter i musslorna och koka tills dessa öppnat sig ordentligt. Servera genast med ett gott bröd allternativt pommes frites och majonnäs. Kom ihåg att du måste kasta musslor som inte öppnat sig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar