måndag 15 januari 2007

Förrätt med grön sparris, parmaskinka och parmesan


En enkel men väldigt god förrätt där smakerna verkligen gifter sig med varandra. Min son älskar den!

Grön sparris, helst färsk men så här års är den inte alltid så fin, då duger Findus djupfrysta
Parmaskinka i tunna skivor
Parmesanost hel i bit
Äkta smör

Koka sparrisen , tänk på att färsk sparris ska vara lite knaprig och inte sönderkokt
5 stjälkar per portion blir lagom
Täck sparrisen med en skiva skinka på tallriken så det ser snyggt ut
Hyvla över parmesan, jag brukar använda potatisskalaren

Bryn smör i en gryta ca 25 g per portion, det ska precis ha skiftat färg från gult till brunt
slå detta över sparrisen och servera genast

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ett supergott recept, blev genast en favorit hos oss! Detta kommer vi göra många gånger. Vi har gjort det två gånger redan och det bara inom en vecka.
Kram
Elisabet

Anonym sa...

Hejsan! Mycket god rätt som kommer lagas många gånger under sommaren (har redan serverat den 3 gånger = succe)!