onsdag 31 januari 2007

En fantastisk måltid!


Nej då, jag är inte alls skrytsam :)
Äntligen blev så oxbringan färdig! Det blev ett mellanting mellan soppa och gryta.


Kokt oxbringa med buljongkokta rotfrukter samt sky på Allerums XP och Timjan

Ca 1 kg rimmad oxbringa
Blandade rotfrukter efter säsong och smak. Jag använde kålrot, persiljerot, selleri, palsternacka samt gul, röd och orange morot. Ca 1 liter skalad och skuren i kuber.

Sky:
2 dl buljong från köttet
1 dl vispgrädde
50 gram Allerums XP
Färsk timjan

Koka oxbringan i vatten tillsatt ett lagerblad, krydd- och vitpepparkorn, en morot och en stor lök tills bringan är mör, ca 2 tim.

Koka sedan rotfrukterna i det silade spadet från oxbringan. Glöm inte ta av 2 dl till skyn.

Sky:
Koka upp grädde och buljong och låt reducera till vällingkonstistens. Tillsätt osten och repad timjan ca 10-12 rankor eller efter smak. Koka upp. Mixa. Smaka av med lite vitpeppar.

Servering:
Skär oxbringan i skivor. Lägg upp rotsaker tillsammans med en aning kokspad på en djup tallrik. Lägg på skivor av oxbringa samt fördela skyn på tallrikarna. Garnera med timjan och exempelvis romanescu. Ät med sked.

1 kommentar:

Kristina Eriksson sa...

Det där lät riktigt gott!! Hälsar kristina