När jag var liten var fromage det godaste jag visste. Nu har fromagen försvunnit långt ner på listan av populära efterrätter. Omkullsprungen av bland annat Crème Brulée, -caramel och Pannacotta. Här kommer en modern version.
2 ägg
3 gelatinblad
1 dl socker
2 dl vispgrädde
5-6 tsk Granatäpplesirap
Röd karamellfärg
1 granatäpple
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.Vispa äggulor och socker pösigt och ställ åt sidan. Vispa grädden men inte för hårt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör försiktigt ner grädden i äggulevispet, smaksätt med granatäpplesirap, smaka av hur mycket efter hand. Färga till trevlig rosa färg. Smält gelatinet i en glasskål i micron ca 5 sekunder. Tillsätt detta.Vänd tillsist försiktigt ner äggvitorna. Slå upp i portionsglas och ställ kallt att stelna. 4 stora portioner eller 5-6 mindre. Garnera med granatäpplekärnor vid serveringen
3 kommentarer:
Ser gott ut. Var köper du granatäpplesirap?
I invandrarbutiker, jag handlar ofta på alfo gross.
Jag måste nog säga att den är högt upp på min lista fortfarande. Den här såg ju helt suverän ut.
Skicka en kommentar