En läskade avslutning. God som den är eller möjligen med en mandelskorpa.
300 gr rabarber i bitar
8 dl vatten
0,5 tsk krossad kardemumma
Koka tills rabarbern är mjuk. Sila och passera rabarbern genom trådsil. Slå tillbaka i kastrullen och tillsätt:
½ dl socker (och ½ tsk citronsyra)
Koka upp och red av med 1,5 tsk potatismjöl utrört i 2 msk vatten. Citronsyran är lite beroende på hur syrlig rabarbern är. Det samma med sockret. Det kan behövas mer. Smaka dig fram.
Servera iskall.
3 kommentarer:
Tråkig bild på något så gott. Borde kunna göras en värdigare bild med en rabarberstjälk kanske...Just nu ser det ut som en skål med avloppsvatten, tyvär. =(
Ja du har alldeles rätt. Jag ska koka en ny sats och ta en värdigare bild :)
Bytt bild är bytt bild och kommer aldrig mer tillbaka :)
Skicka en kommentar