torsdag 24 maj 2007

Rabarbersoppa


En läskade avslutning. God som den är eller möjligen med en mandelskorpa.

300 gr rabarber i bitar
8 dl vatten
0,5 tsk krossad kardemumma

Koka tills rabarbern är mjuk. Sila och passera rabarbern genom trådsil. Slå tillbaka i kastrullen och tillsätt:

½ dl socker (och ½ tsk citronsyra)

Koka upp och red av med 1,5 tsk potatismjöl utrört i 2 msk vatten. Citronsyran är lite beroende på hur syrlig rabarbern är. Det samma med sockret. Det kan behövas mer. Smaka dig fram.

Servera iskall.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tråkig bild på något så gott. Borde kunna göras en värdigare bild med en rabarberstjälk kanske...Just nu ser det ut som en skål med avloppsvatten, tyvär. =(

Anna-Eva sa...

Ja du har alldeles rätt. Jag ska koka en ny sats och ta en värdigare bild :)

Anna-Eva sa...

Bytt bild är bytt bild och kommer aldrig mer tillbaka :)