lördag 13 januari 2007

Pannacotta med frysta hallon och kolasås

Denna njutning har jag nämnt i min huvudblogg. Här kommer receptet:

4-5 portioner

5 dl vispgrädde
½ dl socker
½ vaniljstång
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
Koka upp grädde, socker och vaniljstång(skrapa ur vaniljstången)
Låt svalna en stund innan gelatinet tillsätts, rör om ordentligt
Slå upp i portionsformar, gärna i ett glas eller kopp
Kyl

Kolasås
2 dl visp- eller mellangrädde
1 dl socker
1/2 dl ljus sirap

Blanda allt och koka ihop till lagom såskonsistens, se till att den inte blir för tjock, då stelnar den på hallonen sen. Kom i håg att den ska vara het vid serveringsögonblicket.

Servering:

Lägg en stor hög frysta hallon på den kylskåpskalla Pannacottan.
Slå över het kolasås.
Servera bums!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Supergod !!

Anna-Eva sa...

Tack =)