lördag 1 december 2007

Glöggsmakande spareribs

Jättegott helt enkelt. Om spareribsen ska serveras som huvudrätt, beräkna ca 300 g kött per portion.

Ca 1200 g spareribs
salt, peppar, färsk eller mald ingefära

Gnid in köttet med kryddorna. Stek i ugn 200 grader tills köttvätskan är klar i den tjocka änden.

Glaze
3 dl Blossa glögg alkoholfri
2 tsk kina soya
1 msk glögg av starkare slag

Häll de 3 dl glögg i en kastrull och ställ den att stormkoka på spisen tills glöggen fått en sirapsliknande konsistens. Låt svalna och hota sedan upp glazen med lite starkglögg och soya.
Pensla ribsen på bägge sidor med glazen när de är färdiga och fortsätt stek och ös 10-12 minuter till.

Chilipotatis
Endast klyfta bakpotatis och pensla med olja. Krydda med chiliflakes och flingsalt. Baka i ugn tills de blir mjuka.

1 kommentar:

lina sa...

Åh, så gott! De skulle jag vilja ha på mitt julbord!