fredag 7 december 2007

Norsk smörgåsinspiration


Inspirerad av de goda smörgåsarna i Oslo reste jag hem och gjorde ett helt fat. Lika gott bröd som i Norge finns inte att få tag på i den här stan. Det blev ett bake-offat levainbröd istället. Smörgåsarna ska vara dubbla och bres med smör på bägge sidor. Det blir riktigt rejäla lunchmackor.

Kyckling och harissa
Smörgås 1 brer du sedan på harissa ovanpå smöret. Lägg sedan blandad sallad på bägge brödskivorna och en klick coleslaw på ena sidan. Därefter grillat kycklingkött. Kläm ihop och njut!

Mozarella, pesto och lufttorkad skinka
Smörgås 2 får även den salladsblad på bägge sidor. Därefter ett par skivor mozarella, ett par skivor lufttorkad skinka, ett par tomatskivor och en sked pesto. Kläm ihop och njut igen!

1 kommentar:

Marsala sa...

Det lät ju inte så dumt. Min halvnorske vän, författaren försökte bjuda mig på macka med ost och kalla fiskkakor. Men ack nej, de där kakorna får han behålla själv. Åtminstone de kalla :P