lördag 1 december 2007

Röd coleslaw

Jag är lite mesig när det gäller sån här kålsallad. Jag vill att den ska vara mild och lättäten. Då får hellre tillbehören vara lite heta.

Röd coleslaw
1 dl turkisk yoghurt eller annan tjock yoghurt
1 dl majonnäs
2 tsk honungs dijonsenap
½ tsk salt och lite peppar från kvarn
200 g rödkål, strimlad med osthyvel eller i matberedare
½ rött juläpple, finskuret
½ rödlök, tunnskivad
(1 näve valnötskärnor)

Blanda ihop såsen och rör i övriga ingredienser. Låt stå i kylen och gotta till sig minst en timme. Grovhacka nötterna och blanda i dem precis innan serveringen.

2 kommentarer:

Frida sa...

Gjorde denna i helgen. Super god! Perfekt till julskinkan.

Anna-Eva sa...

Tack, kul att du gillade den :)