fredag 28 december 2007

Skinkdolmar

Fortfarande rester av julskinkan? Kanske av gröten också. Skinkdolmarna är lättgjorda och förvånansvärt goda. Try them! Om inte annat så spara receptet till nästa jul. Tiden går snabbare än du tror..

Skinkdolmar

350 gram julskinka
2 dl risgrynsgröt (går bra med färdigköpt också)
1 gul lök
2 tsk potatismjöl
1 krm peppar
2 tsk dijonsenap
1 ägg

1 savoykålhuvud
2 dl vispgrädde

Bryn löken. Skär skinkan i kuber. Kör skinkan helt finfördelad i matberedare. Tillsätt lök, gröt, potatismjöl och kryddor. Kör en stund till. Tillsätt ägget och låt det hela bli en färs. Lossa bladen från kålhuvudet. Är de för hårda att lossa, kör det i micron en stund. Rulla dolmar på sedvanligt sätt. Lägg dem i en ugnsform. Slå på gräden och tillaga i 225 grader tills anrättningen fått fin fäg och kålen är mjuk. Servera med pressad potatis.

1 kommentar:

annamaria sa...

Tack det behövde jag! Låter kanongott. Vi har ätit skinklåda i två dagar nu...köpte helt enkelt för stor skinka i år.